Active Bands / Yhtyeet


Tällä sivulla on mainittu bändejä, joissa nykyään soitan. Olen soittanut monissa kokoonpanoissa, enkä millään muista niitä kaikkia, mutta kymmeniä niitä varmasti on. Bändeistä on tietoa ja tarinaa myös historia sivuillani.

Ensimmäisiä keikkailevia bändejä olivat Arkistonhoitaja ja Markku Peimolan -yhtye, jossa tein ensimmäisen kuukauden pituisen ravintolakeikan.  1. keikka oli ravintola Maretissa Hangossa vappuna 1971. Peimolan yhtyeessä soittivat veljekset Markku ja Ilkka Peimola basisti Nalle Hagelberg sekä allekirjoittanut vetopasuunaa.
Arkistonhoitajassa soittivat mm Kari Veisterä, Nono Söderberg, Timo “Tonttu” Aittokallio, Erkki Karbin, Leo Bessonoff ja Heikki Kalso. Sitä ennen olin jo muutaman vuoden tehnyt kymmeniä keikkoja opiskelu- ja harrastusmielessä.

Polaris Celebration Band – PCB

Jussi Raittinen ja Mikko Virto Storyvillen takahuoneessa PCB:n keikalla.

PCB on yksi Suomen vanhimmista yhä aktiivisista dixieland/swing/New Orleans/classic-jazz -orkestereista.
Vuonna 2020 PCB on yhtäjaksoisesti ollut toiminnassa 39 vuotta, PCB on yhä iskussa ja lähes alkuperäiskokoonpanolla. PCB on vieraillut mm. Porin Jazz -festivaaleilla, Kaamos Jazz -festivaaleilla, Classic Jazz -festivaaleilla, Imatran BigBand -festivaaleilla, Dresden International Dixieland -festivaaleilla sekä Salgotarjanin Jazz -festivaaleilla (Unkari) sekä sadoissa muissa tapahtumissa konserttisaleissa, kaduilla, työpaikoilla, laivoilla ravintoloissa ja klubeissa.

Jermu Nyberg, tp + voc
Pekka Iiramo, cl + sax’s
Ilkka Virto, trb + tp + voc
Jukka Järvelä, banjo + gtr
Lauri Tornivuori, piano
Curt Quarnström, bass
Mikko Virto, drs

Polaris Celebration Band eli PCB perustettiin 1981. Perustajajäseniä olivat Aaro Louhi, Pekka Iiramo, Ilkka ja Mikko Virto sekä Jukka Järvelä. Alussa basistina oli Reima Virolainen sekä vakituinen “special gueststar” Seppo Rannikko. Rannikon Sepon ja Reima Virolaisen vanha kaveri Lauri Tornivuori löydettiin pianistiksi pian alun jälkeen. Reima Virolaisen silloiset  työt veivät hänet pois Suomesta, joten parin Reima-vuoden jälkeen basistiksi tuli Tuomas Kalliala. Tällaisena kokoonpano säilyi vuoteen 1991, jolloin Tuomas Kallialan tilalle tuli basson varteen Curt Quarnström. Seuraavat muutokset kokoonpanossa olivat “solistipuolella” ja ne tapahtuivat 1990 luvun alkupuolella, silloin Jussi Raittinen tuli melko säännölliseksi vierailijaksi PCBn riveihin. 2000 vuoden tienoilla Englantilainen Hannah Wilson oli usein kiireisen Raittisen tilalla. Noin vuodesta 2010 Jussi Raittinen on ollut jälleen PCB:n lähes vakiosolisti. Vuoden 2007 tienoilla Jermu Nyberg (Koivukoski) tuli mukaan PCB:n ja Aaro Louhen muutettua Skåneen tuli Jermusta 1. trumpetisti.

PCBn “ydinryhmä” on tuntenut toisensa ja soittanut yhdessä jo 1960 -luvulta lähtien. Yhteisiä bändejä noilta vuosilta on mm. Tuomiokirkon puhallinorkesteri (Helsingin Tuomiokirkko), jossa soittivat Ilkka ja Mikko Virto, Aaro Louhi sekä Pekka Iiramo. Toinen 60 -luvun yhdistävä tekijä on Ami’s Brass yhtye, jossa soittivat (PCB:stä) Aaro Louhi, Ilkka Virto ja Jukka Järvelä. PCB:tä ehkä eniten yhdistävä tekijä on kuitenkin East Bottom Dixiemen (EBD), jossa eri aikoina ovat soittaneet Pekka Iiramo, Ilkka ja Mikko Virto sekä Jukka Järvelä. EBD oli pohjimmiltaan samanlainen bändi kuin PCB:kin, EBD oli trumpetisti Carl Gustav Krokforsin bändi sekä hyvässä että huonossa merkityksessä. “Calle” teki sovitukset ja muutenkin määräsi mitä ja missä soitetaan. Erimielisyys EBD:ssä johti PCB:n syntyyn.

1986 PCB äänitti pitkäsoittolevyn, josta 1990 otettiin CD-painos. Jo 1983 PCB säesti Kati Virtoa Hankirallit nimisellä JP-musiikin kokoelmakasetilla, joka on Rocket Recordsin toimesta julkaistu Spotifyssa 2014. Linkki >> https://open.spotify.com/track/4WZfPStcJcmehAK6Vk4371?si=LfquO7wiSeWNtQBlSjsRVQ . Lisäksi vuoden 2000 tienoissa tehtiin levymateriaalia Jussi Raittisen kanssa, jota ei kuitenkaan ole julkaistu.  Vuoden 2007 alussa ilmestyi PCBn pitkään odotettu uusi CD.


Tanssi-, bile-, hää-, ihan mikä tahansa -orkesteri

The Stamp

Stamp tulee tilattaessa, tilaus- ym tiedot Facebookissa

e-mail: stamporkesteri@gmail.com


Sipilä swing band

Vanhemmista jazz- ja swing-musiikin ystävistä koostuva SSB on basisti Jussi Sipilän luotsaama orkesteri, joka tulee kun tilataan, joko solistilla tai ilman.

Harald Linderborg tp, Mikko Heikkinen acc, Lasse Isotalo pno, Jussi Sipilä bass, Mikko Virto drs.