Historia


La mayoría de las personas que tienen un apellido Virto, hablan español. Pero aquí en Finlandia hablamos finlandés, por eso esta historia está en el idioma finlandés. Alrededor del tres por ciento de mi ADN es de la región mediterránea de Italia y la Península Ibérica. Se puede ver claramente el ADN mediterráneo de mi padre.

Historiani alkaa tammikuusta 1953. Päivittelen historiasivujani epäsäännöllisesti. Oman historian kirjoittelu on projekti, jonka aloitin jo vuosia sitten. Tämä ei ole elämäkerta sillä kirjoitan pääasiassa musiikin opiskeluun ja soittamiseen liittyviä muistoja, muita asioita sivuan mieleni mukaan.

En kirjoita elämäkertaa tai sukutarinaa, mutta yksi yllyke kirjoittamiseen on se, että tietoa isäni suvusta ei ole vaikka tieto esi-isien tekemisistä pitäisi välittyä sukupolvelta toiselle. Virton suvusta Suomessa ei ole tietoa. Yritin etsiä tietoa isäni isän suvusta, mutta juuri mitään ei löydy. Ei ole päivä- tai edes kirkonkirjoja eikä elävien kirjoissa ole sellaisia ihmisiä, jotka jotain tietäisivät (enempää kuin mitä jo tiedän).

Virto on keksitty nimi kuten oli isoisälleni annettu sukunimi Wilunen, se muutettiin joskus 1940, setäni Eskon ehdotuksesta, Virtoksi. Orpokodista annettu sukunimi Wilunen ei ilmeisesti perustunut mihinkään se vain kuulosti hauskalta. Isoisästäni Hjalmar Virtosta (Wilunen) muistan nähneeni jonkun muuttoa tms koskevan kirkonkirjamerkinnän 1800 luvun puolelta, mutta hänen vanhemmistaan ei ole minkäänlaista tietoa. Minun dna:sta löytyy hiukan italiaa ja iberiaa ja se ei varmasti ole äitini suvusta (Rutanen).

Isäni serkku on kertonut tarinaa kahdesta veljestä, jotka laitettiin orpokodista maailmalle, toisen nimeksi annettiin Nälkänen ja toisen Vilunen. Isoisä oli Vilunen, mutta kirkonkirjoissa nimi kirjoitettiin Wilunen.
Isoisäni Hjalmar oli mustatukkainen, iholtaan välimeren tumma soitti torvea ja vihasi venäläisiä tai ehkä vain punaisia 🙂 Muuta en hänestä tiedä. Isäni Alpo syntyi 1918 ja oli perheensä nuorin lapsi, kiharatukkainen ja yhtä tumma kuin muutkin perheenjäsenet äitiään Vilmaa (os Mickelsson) lukuunottamatta. Joskus isää luultiin mustalaiseksi ja kerran jopa Mikis Theodorakikseksi.

Useimmat maailman Virto -nimisistä ihmisistä puhuvat espanjaa.

13740_195821821309_2161093_n

Alpo Virto (1918-2000)

Tekstien kopiointi ja/tai lainaaminen ilman lupaa kielletty. 2014-21 © mikko virto